Για την πλοήγηση


Holter Ρυθμού


Το Holter ρυθμού είναι μια μικρή φορητή συσκευή που ανιχνεύει πιθανές αρρυθμίες που μπορούμε να έχουμε κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Η κλασική ένδειξη τοποθέτησης είναι το αίσθημα παλμών δηλαδή η αίσθηση που έχουμε ότι η καρδιά μας ‘’χτυπά δυνατά’’ ή ‘’φτερουγίζει’’. Αυτό που νοιώθουμε τέλος πάντων ως αρρυθμία. Μια άλλη κλασική ένδειξη είναι το συγκοπτικό επεισόδιο ή το αίσθημα ζάλης. Εκτός από τη διάγνωση έχει σημαντική εφαρμογή στην παρακολούθηση χρόνιων ασθενών με κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσου κτλ. 

Η τοποθέτηση των απαγωγών είναι απλή και η όλη διαδικασία δεν κρατά παραπάνω από 10 λεπτά. Ο ασθενής κάνει κανονικά τις καθημερινές του εργασίες καθώς η καταγραφή του ρυθμού λειτουργεί ακατάπαυστα.  Μόλις τελειώσει η περιπατητική καταγραφή ο ασθενής επιστρέφει στο ιατρό το Holter και αυτός με τη σειρά του το ‘’φορτώνει’’ στον υπολογιστή και με ένα εξειδικευμένο λογισμικό προσπαθεί να εντοπίσει:

Εφ όσον αναγνωριστούν οι παραπάνω καταστάσεις μπορεί:

Στο  ιατρείο διατίθεται το κομψό και λειτουργικό holter ρυθμού της BIOMED B6800 που έχει επιπλέον και  δυνατότητα 72 ωρών καταγραφής.